Кріп, петрушка, зелена цибулька…. Якщо ви думаєте, що знаєте, наскільки корисна зелень, ви помиляєтеся!
Кріп, петрушка, зелена цибулька — ми закидаємо їх у супи, кришимо в салати й домішуємо в соуси, знаючи, що це не лише смачно, а й корисно. Та навіть не уявляємо, наскільки.
Від вирішення проблем із травленням до профілактики серцевих захворювань та раку — про маловідомі суперсили звичайної зелені, яку можна купити на ринку чи в супермаркеті, знає наука.
Так, петрушка (Petroselinum crispum) містить антиоксиданти, кальцій, залізо, вітамін С та вітамін К (півтори столові ложки цієї зелені забезпечують майже добову дозу, яка потрібна людині). Також вона є потужним сечогінним та допомагає полегшувати менструальні болі в жінок.
Імовірно, саме петрушка колись стане ключем до подолання деяких видів раку. У 2015-му році вчені виявили, що апігенін, флавоноїд, що міститься в петрушці, сприяє зменшенню пухлин при агресивній формі раку грудей.
Проводячи експерименти на мишах із людськими клітинами тричі негативного раку молочної залози, дослідники помітили значне скорочення поширення метастазів. Такий ефект дало застосування лютеоліну, який є, зокрема, в петрушці та тим’яні.
Думка редакції сайту може не збігатися з позицією автора. Редакція не несе відповідальності за зміст блогів. Усвідомлюйте відповідальність, за поширення інформації, простими словами, не пишіть про те, чого немає. Peдaкцiя може не пoдiляти дyмку aвтopа і нe нece вiдпoвiдaльнicть зa дocтoвipнicть iнфopмaцiї.